Floris Fietsen Hoogezand - Sappemeer (naar voorpagina)

Haal en brengservice e-bike specialist 0598 853 367

Proefrit?

5 jaar E-BIKE garantie*!

Service en onderhoud

Reparatie van fietsen

Reparatie en onderhoud alle merken fietsen ongeacht waar gekocht.

Banden spanning

Hou uw banden goed op spanning zo rijd de fiets lichter en slijt de band minder

Fietsonderhoud

Floris vindt goed onderhoud belangrijk voor uw fiets. Wij geven uw fiets graag een onderhoudsbeurt.

Als je je fiets regelmatig gebruikt, zal er af en toe iets stuk gaan. Door goed voor je fiets te zorgen - ook in de winter - kun je erger voorkomen. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt verlengt de gebruiksduur van je fiets aanzienlijk. Daarnaast kun je zelf wat klein onderhoud aan je fiets uitvoeren. Het kost weinig tijd en zorgt ervoor dat je fiets soepel blijft rijden. Door weer en wind.

Fiets schoonmaken

Maak je fiets van boven naar onderen schoon met een borstel en een warm sopje. Behandel de ketting met een oude tandenborstel. Vergeet niet het vuil onder de spatborden te verwijderen. Daarna afspoelen met de tuinslang. Gebruik geen sproeikop met sterke straal of een hogedrukreiniger! Hiermee spuit je namelijk water in de lagers van je versnellingsnaaf, trapas, etc. Laat de fiets goed drogen.

Ketting smeren

Zorg dat je achterwiel van de grond is door de fiets op een bokje te plaatsen, op te hangen aan een haak of op z'n kop te zetten. Draai de trapper naar achteren en spuit de ketting op de achtertandwielen in met een ontvetter. Die zorgt voor een beschermend, vuilafstotend laagje. Smeer daarna de ketting in met dunne olie, teflon- of siliconenspray. Draai de ketting een paar keer rond, voor- en achteruit, zodat de olie zich goed verspreidt. Verwijder met een droge doek het overtollige smeermiddel.

Kabels smeren

Nu zijn de kabels van de versnelling en de remmen aan de beurt. Bij de meeste fietsen met een derailleur kun je deze kabels eenvoudig losklikken. Maak ze schoon en droog met een doek en smeer ze in met hetzelfde smeermiddel als voor de ketting. Remmen controleren Als je de remgreep te ver moet indrukken, moet je de kabel wat aanspannen. Aan de voorkant van je remgreep zit een stelschroef die je een paar slagen naar buiten draait. Draai de contramoer terug tegen de remgreep zodat de stelschroef niet losloopt tijdens het fietsen.

Framemaat bepalen

Fietsen zijn verkrijgbaar in verschillende framematen. Een fiets in de juiste maat is van belang om optimaal te kunnen genieten van het fietsen. Een te grote of een te kleine fiets kan lichamelijke ongemakken veroorzaken tijdens het fietsen.

1. Bij reparatie een gratis leenfiets

Kan uw fiets niet onmiddellijk worden gerepareerd, geen nood. Wij weten hoe vervelend het is om uw vertrouwde tweewieler te moeten missen, en stellen u dan ook, indien gewenst, gratis een goede leenfiets ter beschikking.

2. Zadel omruilgarantie.

Indien u een nieuwe fiets koopt en u kunt maar niet wennen aan het originele zadel dan is het altijd mogelijk om dit zadel te ruilen voor een beter passend zadel
Fietsplezier boven alles!!

3. Voor aankoop een gratis proefrit

Maak, voorafgaand aan uw uiteindelijke keuze, een proefrit op de gewenste fiets! Deze ervaring zal vast en zeker bevestigen dat u de juiste fiets heeft gekozen!

4. Gratis 1e servicebeurt voor uw nieuwe fiets

Een nieuwe fiets moet het liefst altijd nieuw blijven. Onderhoud nemen wij dan ook serieus. Vandaar dat wij u bij aanschaf van een nieuwe fiets de eerste onderhoudsbeurt geheel gratis aanbieden.

5. Niet goed? Zonder problemen geld terug

Bent u echt niet tevreden met uw aankoop dan krijgt u zonder problemen uw geld terug, mits het product onbeschadigd is natuurlijk. Dit geldt bij Floris Fietsen zelfs voor fietsen, tot maximaal 1 week.

6. Quick service voor kleine reparaties

Indien uw fiets maar een kleine reparatie nodig heeft, is er de speciale ‘quick service’ waardoor de reparatie snel of zelfs ter plekke kan worden uitgevoerd terwijl u wacht of even een boodschap gaat doen. Zodoende kunt u weer snel op uw gerepareerde fiets stappen!

7. Kwaliteitsgarantie op alle reparaties

Bij Floris Fietsen staat vakmanschap voorop en onze mensen zijn speciaal opgeleid voor o.a. het repareren van uw fiets. Als professionele organisatie, geven wij u natuurlijk kwaliteitsgarantie. Dat betekent voor u altijd de zekerheid van een prima gerepareerde fiets.

Floris Fietsen ademt fietsen en alles wat daar bij hoort. Deze site is een verlengstuk van de winkel aan de Sluiskade in Hoogezand/Sappemeer (Winkelcentrum Martenshoek). Vanuit deze plek krijgt u een beeld van waar we met de Floris Fietsen voor staan. U krijgt een beeld van ons assortiment en van wat u qua "klant zijn" bij ons kunt verwachten.

Er staat een team liefhebbers voor u klaar die er alles aan doen om te zorgen dat u in alles fietsplezier ervaart. Graag live tot ziens in onze winkel,

Met sportieve groet,

Floris van Soldt